"Fietsen’ en ‘de fiets’ zijn mijn lust en mijn leven."
Theo de Rooij

THEO DE ROOIJ: FIETSPASSIE SINDS 1974; CLASSIC SINDS 2010

PLOEGVOORSTELLING STERRENFIETSTEAM 2012

Sinds 2010 organiseert de Tourclub Rijssen in samenwerking met mijzelf, de Theo de Rooij Classic. Het bestuur van de Classic bestaat uit een aantal fanatieke en bevlogen fietsliefhebbers, onder voorzitterschap van Gerrit Wessels, die zich als doel hebben gesteld elk jaar een mooie dag te organiseren om de Gemeente Rijssen-Holten en de Fietsprovincie Overijssel te kunnen presenteren aan fietsliefhebbers van elk niveau.

Vanaf 1974 ben ik gepassioneerd door fietsen in alle facetten: fietsen, de fiets en de beleving eromheen. Van onstuimig talentvol junior tot amateurwereldtopper, profrenner, ploegleider en ploegdirecteur. En vervolgens als initiator, naamgever en mede-ontwikkelaar van innovatieve, gelauwerde elektrische fietsen: de TDR FLΦX en de FLΦXX.
Het is mijn oprechte overtuiging dat fietsen kan bijdragen aan levensgeluk. Fietsen stimuleert de bloedsomloop, bevordert de spijsvertering, ventileert de longen en kan zelfs beginnende ziektes zoals diabetes voorkomen. Fietsen stimuleert de aanmaak van hormonen die ervoor zorgen dat je jezelf goed voelt. Fietsen is de beste manier om weer in beweging te komen na botbreuken of ziektes en het herstel te bevorderen. Fietsen biedt een grote actieradius en vele natuurgebieden zijn toegankelijk voor allerlei soorten fietsen: van mountainbike tot e-bike. Leeftijd speelt daarbij geen rol, degene die de beleving heeft ontdekt en gezond blijft zal vaststellen dat deze niet vermindert. En fietsen kun je uitstekend samen doen.

De Provincie Overijssel wordt door de gebruikers van het Landelijk Fietsplatform de laatste jaren gewaardeerd als de beste fietsprovincie van Nederland. En met reden! In onze Provincie vindt elk type fietser aantrekkelijke fietsroutes en parcoursen. Ruimte, rust en actieradius. Landerijen, bossen, heidevelden, heuvels en waterrijke landschappen.

Het Hart van onze Provincie wordt gevormd door de Sallandse Heuvelrug. Deze vormt sinds 2010 de meest aantrekkelijke uitdaging voor de deelnemers aan de Theo de Rooij Classic. De diverse routes doen ‘De Berg’ aan. Maar bieden vooral elke fietser, van welk niveau dan ook, de kans om onze Provincie te ontdekken. De afgelopen jaren vertrokken vele duizenden deelnemers voldaan huiswaarts.

Tot slot: wij ondersteunen als organisatie een plaatselijk, herkenbaar Goed Doel. De  opbrengst van de Theo de Rooij Classic gaat naar de plaatselijke Voedselbank en de Waander Companje Stichting.

Wij rekenen op uw deelname zien u graag weerkomm’n in Overiessel !

Theo de Rooij