Anna van der Breggen Challenge 2018

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Anna van der Breggen Challenge

Dit jaar hebben we iets speciaals. In samenwerking met Theo de Rooij en de Tourclub Dalfsen organiseren we een unieke uitdaging. Hiervoor hebben we Nederlands grootste wielervedette van dit moment uitgenodigd om ons te assisteren, namelijk Anna van der Breggen.

Anna heeft dit jaar o.a. op indrukwekkende wijze Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven en is leidster in het WorldTour klassement. http://annavanderbreggen.nl/

Voor onze tocht organiseren we een klimtijdrit over de Holterberg waarop Anna een tijd gaat zetten.
De start van het parcours is ten hoogte van parkeerplaats Noetsele. De lengte van de tijdrit is 8,5km.

Anna gaat op één van haar trainingsritten een speciale tijd neerzetten door de Holterberg. Deze tijd word geklokt. Van de klimtijdrit word een ‘open’ Strava segment aangemaakt.
Deelnemers aan de 80, 110, en 150km kunnen op deze manier proberen deze tijd te evenaren of misschien wel verbeteren.

Een week eerder tijdens de Erbens Vechtdaltoer word er een klimtijdrit gehouden over de Lemelerberg. Op dit parcours heeft Anna ook een tijd neergezet en is een ‘open’ Strava segment aangemaakt.

Van allebei de tijdritten wordt een gezamenlijk klassement opgemaakt. De snelste fietser zal worden gehuldigd in Rijssen. Zorg dus dat Strava ‘aan’ staat en ga de sportieve uitdaging aan en kijk hoe ver je kunt gaan.

Beide segmenten fungeren als dagklassement tijdens:

  • ERBENS VECHTDALTOER (Lemelerberg) op zaterdag 26 mei
  • THEO DE ROOIJ CLASSIC (Holterberg) op zaterdag 2 juni


Theo de Rooij Classic steunt Team R4D-Duchenne Heroes

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

TDRC-Team R4D-Duchenne Heroes

Duchenne Heroes Wij willen in 2018, net als in 2013, 2015, 2016 en 2017, weer met ons team R4D (Rijssen for Duchenne) meedoen aan Duchenne Heroes. Duchenne Heroes is een stevige maar fantastische mountainbiketocht. In zeven dagen fietsen we langs een prachtige 700 kilometer lange route door België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. 100 kilometer per dag met vele hoogtemeters en dat 7 dagen achter elkaar! Het team bestaat uit Kasper Glaubitz, Frank Glaubitz, Gertjan Maneschijn, Jan Scholten, Rene Altena en Edwin Kamp. Wij willen, door een sportieve uitdaging aan te gaan, veel geld inzamelen zodat onderzoek naar Duchenne spierdystrofie mogelijk blijft. Ook willen wij het ‘wat, waarom en waarvoor’ van de stichting Duchenne Heroes bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Daar gaan wij voor!

Wat is Duchenne spierdystrofie? Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke ziekte waarbij de spieren langzaam afbreken. Duchenne komt vrijwel alleen bij jongens voor. De eerste symptomen verschijnen al op jonge leeftijd, als het kind tussen de anderhalf en drie jaar oud is. De spierkracht neemt steeds verder af en de meeste patiëntjes kunnen rond hun twaalfde niet meer lopen. Ze hebben vanaf dat moment een rolstoel nodig. Familieleden zetten alles op alles om de beste behandeling en zorg mogelijk te maken. De ziekte is helaas nog niet te genezen. Er is de laatste jaren al veel geld opgehaald voor onderzoek en er is eindelijk zicht op een medicijn!

Mogelijke samenwerking team R4D en TDRC Team R4D wil graag op een sympathieke en maatschappelijk verantwoorde manier het benodigde sponsorbedrag binnen fietsen’. ledere mountainbiker brengt minimaal 2.500 euro binnen. Dat is het bedrag aan sponsorgeld om te mogen starten. Om deze mountainbiketocht, en daarmee de opbrengst voor de kinderen met Duchenne, tot een groot succes te maken willen wij graag de samenwerking met de TDRC aangaan. Daarnaast willen wij het ‘wat, waarom en waarvoor’ van de stichting Duchenne Heroes bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Door samen te werken met een organisatie als jullie kunnen bovenstaande doelstellingen gerealiseerd worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan het mee fietsen met jullie tocht. Drie team leden die lid zijn van TCR zullen zich deze dag al inzetten voor de TDRC, als tourleider of als commissie lid.

Wat is Duchenne? Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke ziekte waarbij de spieren langzaam afbreken en komt vrijwel alleen bij jongens voor. De eerste symptomen verschijnen al op jonge leeftijd, als het kind tussen de anderhalf en drie jaar oud is. De spierkracht neemt steeds verder af en de meeste patiëntjes kunnen rond hun twaalfde niet meer lopen. Ze hebben vanaf dat moment een rolstoel nodig. De lichamelijke problemen worden steeds groter. Vaak vergroeit de wervelkolom en treden ademhalingsproblemen op. Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. Dat maakt de ziekte dodelijk. Vaak worden de kinderen niet ouder dan dertig jaar. De ziekte van Duchenne legt een zware druk op het kind en familieleden. Als het kind ouder wordt, heeft het bijna overal hulp bij nodig. Familieleden zetten alles op alles om de beste behandeling en zorg mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op de website van Duchenne Parent Project (www.duchenne.nl).

Waarom is er geld nodig en hoe wordt het geld besteed? Duchenne is een vrij zeldzame ziekte. Daardoor is er relatief weinig aandacht voor deze ziekte in de medische wereld. En dat terwijl het een vreselijke ziekte is die een enorme impact heeft op het hele gezin. Ouders en andere betrokkenen willen niets liever dan een snelle voortgang van het wetenschappelijk onderzoek. Duchenne Heroes is een initiatief van stichting EMO Foundation in samenwerking met Duchenne Parent Project. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat in zijn geheel naar Duchenne Parent Project. Deze organisatie is opgericht door ouders van Nederlandse Duchennepatiënten en steunt verschillende onderzoeken naar een genezing.

Hartelijke groet, Team R4D

Kasper Glaubitz Frank Glaubitz Jan Scholten Gertjan Maneschijn Rene Altena Edwin Kamp.

€4.000,- voor voedselbank

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Tijdens een gezellige bijeenkomst bij de Voedselbank West Twente op 26 oktober maakte de commissie van de Theo de Rooij Classic de opbrengst van de afgelopen tourtocht bekend.

De op 3 juni van dit jaar georganiseerde toertocht leverde een bedrag van € 4.000,- op. Deze opbrengst wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Met dit bedrag kan de Voedselbank, naast de reguliere, door onder andere supermarkten geleverde voedingsmiddelen, extra aankopen doen om gezinnen in de gemeente Rijssen-Holten te ondersteunen.

Naamgever en mede-organisator Theo de Rooij zet zich graag in voor lokale initiatieven die de plaatselijke bevolking ten goede komen. .Dit vergroot ook de betrokkenheid van vrijwilligers, deelnemers en iedereen die zich voor het evenement inzet. De organisatie van de Theo de Rooij Classic wil graag alle deelnemers, sponsoren en bedrijventeams hartelijk bedanken voor de betrokkenheid.

Op 2 juni 2018 zal de 9e Theo de Rooij Classic worden verreden. De organisatie, in handen van Tourclub Rijssen, in samenwerking met Theo de Rooij, ziet uit naar een fantastische dag met hopelijk weer een mooie opbrengst.

Problemen downloaden GPX bestanden (GPS)

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De tracks:

Bij eerdere edities zijn er klachten geweest van mensen die het GPX bestand niet konden downloaden. Daarom in dit artikel een korte uitleg.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een dialoog scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit helaas niet het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX (GPS Exchange) bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML.

Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar Bestand/Archief/File en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Het kan ook rechtstreeks, de manier waarop, is verschillend per browser:

Internet Explorer:

Klik op de download link met de rechtermuisknop en kies Doel opslaan als… (Save target as…).

Safari:

Klik op de download link met de rechtermuisknop en kies Download gekoppeld bestand als… (Download linked file as…).

Firefox:

Vanaf versie 20: Klik op de download link met de linkermuisknop.

Google Chrome:

Vanaf versie 14: Klik op de download link met de linkermuisknop.

Het GPX bestand op je GPS toestel zetten

Het importeren van het GPX bestand naar je toestel verschild per merk. Op het Internet is hierover genoeg informatie te vinden. Bijvoorbeeld op de route.nl website of het forum van Waypoint.

Het GPX bestand op je smartphone zetten

Je kunt het bestand ook op je telefoon gebruiken. Zie het navigeren met je mobiele telefoon blog bericht.

 

Belangrijke informatie over GPS MTB-tocht 100km

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Let op, belangrijke informatie over de MTB-tocht. De 100km MTB-tocht wordt verreden doormiddel van gps.
Als je niet in het bezit bent van een gpsapparaat kun je mee met één van onze gps toerleiders. Er zijn verschillende groepen ieder met zijn eigen snelheid. Wanneer je de 100km gps wilt fietsen a.u.b. niet de pijlen op het parcours volgen, maar de gps-track.

Op 3 juni 2017 zal de 8e editie worden georganiseerd

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De voorbereidingen zijn al weer in volle gang, om ook in 2017 het evenement weer tot een groot succes te maken. Op donderdag 18 november 2016 heeft de commissie een bedrag van €4.000,- mogen overhandigen aan de Voedselbank. Hier zijn we heel trots op en willen daarom alle deelnemers nogmaals hartelijk bedanken.

Via onze website en social media zullen we jullie op de hoogte houden omtrent de laatste ontwikkelingen voor de editie in 2017 ksnnggy.

Hartelijk bedankt voor 2016!

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De editie van 2016 zit er op !!! Alle deelnemers bedankt !!!!!

De editie van 2016 zit er weer op. Een prachtige zon overgoten fietsdag. Bijna 1000 deelnemers wisten Rijssen te vinden. Veel lof voor de prachtige routes en de goede organisatie. De bewaakte fietsenstalling blijkt in goede aarde te vallen, dit gezien de vele deelnemers die na afloop van het dik verdiende ¨broodje bal¨ genoten. De fanfare plezier band ¨De Kamgoarn Klosse¨ speelde met veel enthousiasme en de Voedselbank kan een mooie cheque tegemoet zien. Alle deelnemers hartelijk bedankt en tot de editie in 2017.