€4.000,- voor voedselbank

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Tijdens een gezellige bijeenkomst bij de Voedselbank West Twente op 26 oktober maakte de commissie van de Theo de Rooij Classic de opbrengst van de afgelopen tourtocht bekend.

De op 3 juni van dit jaar georganiseerde toertocht leverde een bedrag van € 4.000,- op. Deze opbrengst wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Met dit bedrag kan de Voedselbank, naast de reguliere, door onder andere supermarkten geleverde voedingsmiddelen, extra aankopen doen om gezinnen in de gemeente Rijssen-Holten te ondersteunen.

Naamgever en mede-organisator Theo de Rooij zet zich graag in voor lokale initiatieven die de plaatselijke bevolking ten goede komen. .Dit vergroot ook de betrokkenheid van vrijwilligers, deelnemers en iedereen die zich voor het evenement inzet. De organisatie van de Theo de Rooij Classic wil graag alle deelnemers, sponsoren en bedrijventeams hartelijk bedanken voor de betrokkenheid.

Op 2 juni 2018 zal de 9e Theo de Rooij Classic worden verreden. De organisatie, in handen van Tourclub Rijssen, in samenwerking met Theo de Rooij, ziet uit naar een fantastische dag met hopelijk weer een mooie opbrengst.

Problemen downloaden GPX bestanden (GPS)

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De tracks:

Bij eerdere edities zijn er klachten geweest van mensen die het GPX bestand niet konden downloaden. Daarom in dit artikel een korte uitleg.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een dialoog scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit helaas niet het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX (GPS Exchange) bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML.

Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar Bestand/Archief/File en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Het kan ook rechtstreeks, de manier waarop, is verschillend per browser:

Internet Explorer:

Klik op de download link met de rechtermuisknop en kies Doel opslaan als… (Save target as…).

Safari:

Klik op de download link met de rechtermuisknop en kies Download gekoppeld bestand als… (Download linked file as…).

Firefox:

Vanaf versie 20: Klik op de download link met de linkermuisknop.

Google Chrome:

Vanaf versie 14: Klik op de download link met de linkermuisknop.

Het GPX bestand op je GPS toestel zetten

Het importeren van het GPX bestand naar je toestel verschild per merk. Op het Internet is hierover genoeg informatie te vinden. Bijvoorbeeld op de route.nl website of het forum van Waypoint.

Het GPX bestand op je smartphone zetten

Je kunt het bestand ook op je telefoon gebruiken. Zie het navigeren met je mobiele telefoon blog bericht.

 

Belangrijke informatie over GPS MTB-tocht 100km

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Let op, belangrijke informatie over de MTB-tocht. De 100km MTB-tocht wordt verreden doormiddel van gps.
Als je niet in het bezit bent van een gpsapparaat kun je mee met één van onze gps toerleiders. Er zijn verschillende groepen ieder met zijn eigen snelheid. Wanneer je de 100km gps wilt fietsen a.u.b. niet de pijlen op het parcours volgen, maar de gps-track.

Op 3 juni 2017 zal de 8e editie worden georganiseerd

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De voorbereidingen zijn al weer in volle gang, om ook in 2017 het evenement weer tot een groot succes te maken. Op donderdag 18 november 2016 heeft de commissie een bedrag van €4.000,- mogen overhandigen aan de Voedselbank. Hier zijn we heel trots op en willen daarom alle deelnemers nogmaals hartelijk bedanken.

Via onze website en social media zullen we jullie op de hoogte houden omtrent de laatste ontwikkelingen voor de editie in 2017 ksnnggy.

Hartelijk bedankt voor 2016!

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

De editie van 2016 zit er op !!! Alle deelnemers bedankt !!!!!

De editie van 2016 zit er weer op. Een prachtige zon overgoten fietsdag. Bijna 1000 deelnemers wisten Rijssen te vinden. Veel lof voor de prachtige routes en de goede organisatie. De bewaakte fietsenstalling blijkt in goede aarde te vallen, dit gezien de vele deelnemers die na afloop van het dik verdiende ¨broodje bal¨ genoten. De fanfare plezier band ¨De Kamgoarn Klosse¨ speelde met veel enthousiasme en de Voedselbank kan een mooie cheque tegemoet zien. Alle deelnemers hartelijk bedankt en tot de editie in 2017.

Beveiligde fietsenstalling

Geplaatst door | Uncategorized | Geen reacties

Dit jaar zal er beveiliging zijn bij de fietsenstalling!
Er zal o.a. worden gewerkt met een tweetal bandjes waarop een nummer staat. Één bandje komt om de fiets van de deelnemer, het ander bandje is voor de deelnemer zelf. Deze nummers dienen met elkaar te corresponderen. Om op uw fiets te vertrekken vanaf de stalplaats dient u het bandje te tonen aan de beveiliging. Verlies deze dus niet!
Natuurlijk is het stallen van de fiets wel op eigen risico.