In Rijssen zitten we aan de rand van de Sallandse heuvelrug met veel prachtige bossen en heidevelden op een heuvelachtig terrein. Zodoende hebben we de mogelijkheid om een mooie MTB-route uit te zetten.

MTB Zomermarathonroute

Profiel Route 100km GPS Zomermarathon MTB Theo de Rooij Classic


GPX tracks en webkaarten

De Theo de Rooij Classic organiseert de 3e 100 kilometer lange GPS tocht voor MTB liefhebbers.
Het parcours kent veel hoogtemeters, is uitdagend en loopt deels via de gepijlde MTB routes (zwart en blauw) door de Sallandse Heuvelrug en over de Lemelerberg.
Tourclub Rijssen heeft veel ervaring met het toepassen van GPS navigatie tijdens MTB tochten.
In 2013 werd voor het eerst een 130 kilometer lange GPS tocht uitgezet over nagenoeg zelfde parcours. 100 deelnemers vonden moeiteloos de weg.
Deelnemers die geen GPS in bezit hebben, kunnen zich aansluiten bij 1 van de 3 tempogroepen onder leiding van een ervaren GPS wegkapitein.

Deze lange afstand is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet gezien de zwaarte van het parcours met veel klimmetjes en singletracks.
Onderweg zijn er 2 ravitailleringen: 1 op een vaste locatie en 1 mobiel. Toiletten zijn aanwezig.

Extra informatie voor de marathon deelnemers:

De deelnemers vertrekken tussen 08:00 en 08:30 uur. De track zal een week voor de Classic via de website beschikbaar worden gesteld om te downloaden, middels een nieuwsbrief wordt u hier tijdig op geattendeerd. Het is daarnaast op de dag zelf ook nog mogelijk om de track in uw GPS te downloaden. De organisatie heeft hiervoor twee laptops opgesteld bij de inschrijvingspost.

Er zijn drie snelheidsgroepen te weten: Recratief – Sportief – Fanatiek. De toerleiders bepalen de snelheid a.d.h. van de samenstelling van de groep en van de weersomstandigheden.

Naar inschrijfpagina

Voor een indruk: een impressie van de GPS MTB Marathon 2013.