Uitgangspunt is ook dit jaar weer: ‘rust en ruimte over een attractief parcours’, over de Sallandse Heuvelrug

Classic routes – 80 -110 -150 (gepijld)

Profiel Routes Theo de Rooij Classic


 

De routes lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagende en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes, met als toetje de selectieve 11 km. lange finale dwars door de Holterberg.

Ook dit jaar hebben we aan de routes voor 2017 de nodige aanpassingen gedaan. Door deze jaarlijkse veranderingen blijven de routes afwisselend en attractief voor de deelnemers. De belangrijkste  eis die wij aan onze routes stellen is simpel: er moet lekker en veilig gefietst kunnen worden, door mooie gebieden, zonder stoplichten of obstakels.

Fietsen langs drukke verkeerswegen willen we zo veel mogelijk vermijden. We hebben dus  gekozen voor rust en ruimte over een attractief parcours. Dit jaar is Salland aan de beurt en is het wederom een echte ‘Sallandse heuvelen tocht’ geworden.

De routes zijn uitgepijld en het betreft nieuwe routes.

De 80km is een verkorte versie van de 110km.  De 150km. krijgt een extra lus.
Na de start gaan we richting Enter-Wierden, verder is het een redelijk vlak landschap door een rustig gebied met verkeersarme wegen. We vervolgen onze weg naar de Sanatoriumberg waarna we ook de Lemelerberg aandoen.
Na de pauze zijn de Luttenberg en de Hellendoornseberg aan de beurt, vervolgens beklimmen we de Sallandseheuvelrug, de Nijverdalseberg en de Holterberg. Een prachtig gebied voor de wielersportliefhebber en altijd een breekpunt in de Ronde van Overijssel.
Na de 2e pauze hebben we de Beuzeberg, hier is de splitsing van de 110/150km.
De 150km. krijgt nog een lus van 50km. voordat we weer richting Rijssen fietsen.
In de omgeving van Rijssen treffen we de klim Rijssenseberg in een mooi bosrijke omgeving dat ook wel het “Hollands Schwarzwald” wordt genoemd. Dan door naar de finish bij Reggesteyn.

Afhankelijk van de afstand hebben de fietsers de volgende hoogtemeters gemaakt.

  • 80km – 470 hoogtemeters
  • 110km- 740 hoogtemeters
  • 150km- 900 hoogtemeters

Tot ziens op zaterdag 3 juni 2017!

Het belooft weer een mooie wielerdag te worden, mis het niet !!

Naar inschrijfpagina