Tot ziens op zaterdag 6 juni 2020

Classic routes – 80 -110 -150 (gepijld)

Profiel Routes Theo de Rooij Classic

GPX tracks en webkaarten


De routes van 2019 zijn opnieuw afwisselend en attractief voor de deelnemers. Deze keer nog meer de nadruk op zo weinig mogelijk fietspaden, verkeerslichten en met de nadruk op de prachtige Sallandse Heuvelrug. 

De 80/110/150km zijn ten opzichte van 2018 nagenoeg volledig anders. 

De 80 km is een verkorte versie van de 110 km, De 150 km krijgt een extra lus

De start is richting Markelo met de beklimming van de Apenberg, daarna volgt de korte en steile Markeloseberg. Hierna volgt een redelijk vlak agrarisch landschap richting Haarle en vervolgens naar Luttenberg,.

De 1e pauze is in Lemelerveld. Na de pauze wordt de route vervolgt over  de  Lemelerberg en de klinkerbeklimming van de Sanatoriumlaan. Niet veel later de 10 km lange uitdagende weg over de Sallandse Heuvelrug. Het breekpunt in de amateurklassieker Ronde van Overijssel.   Aangekomen in Holten is er de 2e pauze hier is de splitsing van de 110 km en 150 km. De 150 km gaat hier richting Lochem en terug over de essen van Markelo en sluit weer aan bij 80 km en 110 km. Wat volgt is de finale richting Rijssen met de klim naar de Rijsserberg en het mooie stuk door het “Hollands Schwarzwald”, even later de finish bij Reggesteyn met het  heerlijk broodje bal als welkome versnapering

Alles wordt gedaan om er een mooie wielerdag van te maken, mis het niet en schrijf je in.

Afhankelijk van de afstand heeft U de volgende hoogte meters gemaakt.

  • 80km – 470 hoogtemeters
  • 110km- 740 hoogtemeters
  • 150km- 900 hoogtemeters

De routes lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagende en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes, met als toetje de selectieve 11 km lange finale dwars door de Holterberg. Ook dit jaar hebben we aan de routes voor 2018 de nodige aanpassingen gedaan. Door deze jaarlijkse veranderingen blijven de routes afwisselend en attractief voor de deelnemers. De belangrijkste  eis die wij aan onze routes stellen is simpel: er moet lekker en veilig gefietst kunnen worden, door mooie gebieden, zonder stoplichten of obstakels.

Fietsen langs drukke verkeerswegen willen we zo veel mogelijk vermijden. We hebben dus gekozen voor rust en ruimte over een attractief parcours. Dit jaar is Salland aan de beurt en is het wederom een echte ‘Sallandse heuvelen tocht’ geworden. De routes zijn uitgepijld en het betreft nieuwe routes.

De 80km is een verkorte versie van de 110km.  De 150km. krijgt een extra lus.
Na de start volgt direct een mooie klim van de Rijssenseberg. Verder is het een redelijk vlak landschap door een agrarisch gebied richting het” Nationaal park De Holterberg” hier nemen we de klim van de Motieweg met een stijgingspercentage van 10%. We vervolgen de weg over de Touristenweg. (hier sluit de 80 km aan)

Vandaar richting de Nijverdalseberg vervolgens gaan we door naar de Hellendoornseberg en de Sanatoriumberg, hierna nog de Lemelerberg. Na de pauze is de Luttenberg en de Hellendoornseberg aan de beurt, vervolgens beklimmen we de Sallandseheuvelrug,de Nijverdalseberg en de Holterberg. Een prachtig gebied voor de wielersport liefhebber en altijd een breekpunt in de Ronde van Overijssel. Door na Holten voor de 2e pauze hier is de splitsing van de 110/150km. De 150km gaat hier richting de Markeloseberg en over de essen van Stokkum richting Rijssen. Voor de 110 km nu nog de finale richting Rijssen. In de omgeving van Rijssen treffen we de klim Rijssenseberg in een mooie bosrijke omgeving dat ook wel het “Hollands Schwarzwald” wordt genoemd, dan door na de finish bij Reggesteyn.

Grafieken van deze en andere beklimmingen zijn te vinden op: mycols.net

Afhankelijk van de afstand hebben de fietsers de volgende hoogtemeters gemaakt.

  • 80km – 470 hoogtemeters
  • 110km- 740 hoogtemeters
  • 150km- 900 hoogtemeters

De GPX tracks staan hier

Tot ziens op zaterdag 1 juni 2019!

Het belooft weer een mooie wielerdag te worden, mis het niet !!

Naar inschrijfpagina