Anna van der Breggen Challenge 2018

Geplaatst door | april 30, 2018 | Uncategorized | Geen reacties

Anna van der Breggen Challenge

Dit jaar hebben we iets speciaals. In samenwerking met Theo de Rooij en de Tourclub Dalfsen organiseren we een unieke uitdaging. Hiervoor hebben we Nederlands grootste wielervedette van dit moment uitgenodigd om ons te assisteren, namelijk Anna van der Breggen.

Anna heeft dit jaar o.a. op indrukwekkende wijze Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven en is leidster in het WorldTour klassement. http://annavanderbreggen.nl/

Voor onze tocht organiseren we een klimtijdrit over de Holterberg waarop Anna een tijd gaat zetten.
De start van het parcours is ten hoogte van parkeerplaats Noetsele. De lengte van de tijdrit is 8,5km.

Anna gaat op één van haar trainingsritten een speciale tijd neerzetten door de Holterberg. Deze tijd word geklokt. Van de klimtijdrit word een ‘open’ Strava segment aangemaakt.
Deelnemers aan de 80, 110, en 150km kunnen op deze manier proberen deze tijd te evenaren of misschien wel verbeteren.

Een week eerder tijdens de Erbens Vechtdaltoer word er een klimtijdrit gehouden over de Lemelerberg. Op dit parcours heeft Anna ook een tijd neergezet en is een ‘open’ Strava segment aangemaakt.

Van allebei de tijdritten wordt een gezamenlijk klassement opgemaakt. De snelste fietser zal worden gehuldigd in Rijssen. Zorg dus dat Strava ‘aan’ staat en ga de sportieve uitdaging aan en kijk hoe ver je kunt gaan.

Beide segmenten fungeren als dagklassement tijdens:

  • ERBENS VECHTDALTOER (Lemelerberg) op zaterdag 26 mei
  • THEO DE ROOIJ CLASSIC (Holterberg) op zaterdag 2 juni