Theo de Rooij Classic

Zaterdag 2 juni 2018, de 9e editie "Theo de Rooij Classic"

Wat een geweldige dag!

Ondanks de lichte regen in de ochtend hebben ruim 750 sportieve fietsers de weg naar Rijssen gevonden, om deel te nemen aan de 9e editie van de Theo de Rooij Classic. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd evenement met hopelijk een mooi bedrag voor ‘De Voedselbank’. Ook hebben vele deelnemers geprobeerd om de tijd van Anna v/d Breggen te kloppen in de Holterberg en sommigen is dit ook gelukt, proficiat. Bij deze willen we als commissie alle deelnemers en vrijwilligers hartelijk bedanken voor deelname en support tijdens deze dag.
Fotograaf Victor Velt heeft ook foto’s gemaakt. Klik hiervoor op onderstaande link.

Fotoalbum Victor Velt

Het team Rijssen for Duchenne (R4D)

Duchenne Heroes is een stevige maar fantastische mountainbiketocht. In zeven dagen fietsen we langs een prachtige 700 kilometer lange route door België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. 100 kilometer per dag met vele hoogtemeters en dat 7 dagen achter elkaar!  Wij willen, door een sportieve uitdaging aan te gaan, veel geld inzamelen zodat onderzoek naar Duchenne spierdystrofie mogelijk blijft. Ook willen wij het ‘wat, waarom en waarvoor’ van de stichting Duchenne Heroes bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Daar gaan wij voor!

Klik op onderstaand logo voor meer informatie.

 De “Classic”

 80, 110 en 150 km.
Deze routes lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagend en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes, met als toetje de selectieve 11 km lange tocht dwars door de Holterberg.

meer informatie

MTB Classic

50 en 100 km.
Ook voor 2018 is de organisatie  van de Theo de Rooij Classic er in geslaagd uitdagende routes samen te stellen. Voor de 5e keer staat de 100 km lange MTB Classic (GPS) op het programma. (Uniek: ook zonder GPS is deelname mogelijk).

meer informatie

 Gezinstocht 

 30 km
Gezinstocht. 30 km. De omgeving van Rijssen-Holten is zeer gevarieerd. Heuvels, bossen, heidevelden en landwegen nodigen uit om te fietsen en te genieten.

 

meer informatie

 

Lokale doelen

Zoals in voorgaande edities het geval was, zal de opbrengst worden geschonken aan een lokaal doel. Voor de editie van 2018 is dit: