Theo de Rooij Classic

Zaterdag 2 juni 2018, de 9e editie "Theo de Rooij Classic"

Foto impressie 2017 Victor Velt maakt van elke deelnemer een foto

Theo de Rooij Classic schenkt €4.000,- aan Voedselbank Rijssen-Holten

Tijdens een gezellige bijeenkomst bij de Voedselbank Rijssen-Holten op 26 oktober maakte de commissie van de Theo de Rooij Classic de opbrengst van de afgelopen tourtocht bekend.

De op 3 juni van dit jaar georganiseerde toertocht leverde een bedrag van € 4.000,- op. Deze opbrengst wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Met dit bedrag kan de Voedselbank, naast de reguliere, door onder andere supermarkten geleverde voedingsmiddelen, extra aankopen doen om gezinnen in de gemeente Rijssen-Holten te ondersteunen.

Naamgever en mede-organisator Theo de Rooij zet zich graag in voor lokale initiatieven die de plaatselijke bevolking ten goede komen. .Dit vergroot ook de betrokkenheid van vrijwilligers, deelnemers en iedereen die zich voor het evenement inzet. De organisatie van de Theo de Rooij Classic wil graag alle deelnemers, sponsoren en bedrijventeams hartelijk bedanken voor de betrokkenheid.

Op 2 juni 2018 zal de 9e Theo de Rooij Classic worden verreden. De organisatie, in handen van Tourclub Rijssen, in samenwerking met Theo de Rooij, ziet uit naar een fantastische dag met hopelijk weer een mooie opbrengst.

 De “Classic”

 80, 110 en 150 km.
Deze routes lopen door de mooiste delen van Overijssel. Verkeersarme wegen door een uitdagend en prachtige omgeving met verrassend veel klimmetjes, met als toetje de selectieve 11 km lange tocht dwars door de Holterberg.

meer informatie

MTB

50 en 100 km.
Ook voor 2017 is de organisatie  van de Theo de Rooij Classic er in geslaagd uitdagende routes samen te stellen. Voor de 4e keer staat de 100 km lange MTB Marathon (GPS) op het programma. (Uniek: ook zonder GPS is deelname mogelijk).

meer informatie

 Gezinstocht 

 30 km
Gezinstocht. 30 km. De omgeving van Rijssen-Holten is zeer gevarieerd. Heuvels, bossen, heidevelden en landwegen nodigen uit om te fietsen en te genieten.

 

meer informatie

 

Lokale doelen

Zoals in voorgaande edities het geval was, zal de opbrengst worden geschonken aan een lokaal doel. Voor de editie van 2018 is dit: